Het Competitie Trainingsweekend is een jaarlijks trainingsweekend voor competitieroeiers dat wordt georganiseerd bij Roeivereniging Amycus in Almelo. De vereniging ligt aan het Twentekanaal en biedt goed roeiwater voor een trainingsweekend. Het trainingsweekend wordt doorgaans eind februari georganiseerd, om de competitieroeiers voor te bereiden op de start van hun bokalen.

Amycus

Tijdens het trainingsweekend is Orca te gast bij Amycus, een Almelose roeivereniging met ruim 130 leden. Het terrein kent een clubhuis en twee botenloodsen. ((http://www.amycus.nl/index.php/vereniging/de-vereniging)) Naast het terrein ligt een rugbybaan met clubhuis waar de roeiers gedurende het weekend overnachten.

Twentekanaal

Het Twentekanaal is 65 kilometer lang en bestaat eigenlijk uit twee kanalen, het deel bij Almelo is een vertakking van het oorspronkelijke kanaal. Het kanaal werd in de jaren ’30 van de vorige eeuw met de hand gegraven als werkverschaffingsproject tijdens de crisis. Rond 1938 werd het project afgerond en werd het kanaal gebruikt voor ruwe katoen van de Twentse textielindustrie en de aanvoer van kolen vanuit de Limburgse kolenmijnen. ((http://www.portoftwente.com/twentekanaal/)) Tegenwoordig vaart er minder scheepsvaart over het kanaal. Hierdoor is het rustig op het water en is het Twentekanaal zeer geschikt om op te roeien. Coaches fietsen sommige stukken over een zandpad maar over het algemeen kan er langs het kanaal goed gecoacht worden.

Dieka

Goede-gewoonte-getrouw wordt er op de zaterdagavond van het trainingsweekend uitgegaan in de Dieka in Markelo. ((http://www.dieka.nl/)) Dit gigantische zuipcomplex staat bekend om zijn vele opstootjes met de plaatselijke jeugd, foute hitjes en zijn indoor snackbar. Het vervoer naar de Dieka gaat met een partybus die bijna in zijn geheel met 10/13’s uit elkaar te halen is.

Routebeschrijving

Het adres van roeivereniging Amycus is Badweg 22, 7604 PN te Almelo. Zie de bronnenlijst voor een uitgebreide routebeschrijving.((Routebeschrijving voor de auto: https://goo.gl/maps/tkJCv3wuMNK2)) ((Routebeschrijving voor het openbaar vervoer: https://goo.gl/maps/ANNxosy27xj))

Laatst bijgewerkt op 26/07/2020

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.