Als je ploegje eenmaal rond is wordt je als onervaren C4+ roeier aangemeld voor de wedstrijden. Dit wordt voor alle eerstejaarsploegjes automatisch gedaan dus hier hoef je zelf niks voor te doen. Als ploegje kan je ingedeeld worden bij twee bokalen. De stuurboord en bakboord bokaal. Beide bestaan uit 6 wedstrijden met verschillende afstanden en bij verschillende studentenverenigingen. Bij welk bokaal je wordt ingedeeld is geheel random maar je kan wel een voorkeur van beschikbaarheid opgeven.

Het competitieseizoen wordt afgetrapt op 19 en 20 maart op de Heineken Openingstoernooi (HOT) en loopt tot 18 & 19 juni of 25 & 26 juni, net in welk bokaal je start. De twee bokalen die gestart kunnen gaan worden zijn de Stuurboord- en Bakboordbokaal. Het zijn twee gelijkwaardige bokalen met beide zes wedstrijden door heel het land. Het starten van alle zes wedstrijden is verplicht om te kunnen deelnemen aan de bokaal. Hiervan tellen de beste vijf resultaten mee voor de einduitslag.

De ploeg mag uit maximaal zeven roeiers bestaan, waarbij er maar maximaal één invaller mag mee roeien op de wedstrijd. De reden dat een ploeg uit zeven roeiers moet bestaan is in verband met het inschrijven van je ploeg bij de bond voor het starten van wedstrijden. 

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.