Driewerf is de benaming van de gezamelijke huisvesting van drie Utrechtse roeiverenigingen: A.U.S.R. Orca, U.R.V. Viking en U.S.R. Triton.

In 1978 kwamen er concrete plannen vanuit de gemeente om samen met Viking en Triton één loods te bouwen aan de Verlengde Hoogravenseweg. Men ging ervan uit dat Orca en Triton op den duur wel samen verder zouden gaan, hiervan is echter nooit sprake geweest. Daarom werd er maar één kantine gebouwd voor beide verenigingen. Dit bleek al snel een verkeerd toekomstbeeld te zijn. Tot de verbouwing in 1995 hebben Orca en Triton de kantine gedeeld, daarna zijn zij ieder hun eigen weg gegaan. Weliswaar in hetzelfde gebouw, maar nu met eigen kantine en meer botencapaciteit. De kleedkamers, krachtruimte en binnenbak worden vandaag de dag nog steeds gedeeld.

Tussen 2016 en 2018 werd de Driewerf grondig verbouwd. Zo werd het gebouw gemoderniseerd en duurzamer gemaakt. Ook werd ervoor gezorgd dat het gebouw voor minder geluidsoverlast zorgt tijdens feestjes. Ook werd het krachthonk uitgebreid en gemoderniseerd en kreeg Viking een eigen krachthonk en kleedkamers aan de zuidkant van het gebouw.

Laatst bijgewerkt op 16/03/2019

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.