De Utrechtse Introductie Tijd (UIT) is de algemene stadsintroductie voor alle studenten die in Utrecht gaan studeren. Het is het belangrijkste moment in het jaar dat nieuwe leden van de vereniging worden geworven.

Voorgaande jaren had Orca een vaste plaats op het Lepelenburg, maar is de laatste jaren verhuisd naar het Janskerkhof. Vanaf deze plek gaan busjes naar de Driewerf. Tijdens de UIT wordt de complete Driewerf omgebouwd. Zo wordt er vaak een strand inclusief hangmatten en jaccuzzi op het vlot opgebouwd. Ook is het mogelijk in een boot te stappen en als beginnend student je eerste halen te maken.

De UIT gaat gepaard met veel feestjes en evenementen, zoals de wagenparade.

Tijdens de UIT worden roeiers geworven aan de hand van het talentprofiel. Maar er wordt ook gekeken naar potentie binnen het sturen, commissiewerk en bestuurlijke aspect van de vereniging.

Na-intro

De eerste week van het nieuwe studiejaar is er een tweede en laatste mogelijkheid voor nieuwe studenten om zich aan te melden als lid van de vereniging. Deze na-intro wordt georganiseerd voor studenten die niet bij de UIT aanwezig waren. Er is vaak maar een beperkt aantal plekken beschikbaar tijdens de na-intro.

Bekijk hier de officiële website van AUSR Orca tijdens de UIT.

Laatst bijgewerkt op 15/08/2019

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.