De Orca website in 2001

Orca heeft al sinds 1995 een website en was daarmee de eerste (studenten) roeivereniging. Deze website heeft 6 jaar lang weinig veranderingen ondergaan maar stond altijd wel vol met allerlei interessante informatie.

2001
Na die 6 jaar was de site hoognodig aan een grote renovatie toe en besloot Sander Koot om in augustus 2001 een nieuw ontwerp te maken. Daarbij werd er voor Orca ook een makkelijke domeinnaam aangevraagd: www.orcaroeien.nl

2003/2004
Al vrij snel (het zal eind 2002 geweest zijn) werd besloten aan een ‘nog betere’ site te gaan werken. Sander maakte een nieuwe ontwerp en Michiel en Reinder begonnen met veel enthousiasme aan de nieuwe code: een project dat een ware martelgang bleek te zijn.

Ruim twee jaar ontwikkeling, een volledige nieuw databaseontwerp, volledig nieuwe code en zeer veel gezeur (wanneer is de nieuwe site nu af?) lag hun voor de boeg. Pas 574,061 tekens code (zo’n 3500 a4-tjes), liters koffie en behoorlijk wat sabbaticals verder werd de laatste hand gelegd aan deze ‘nieuwe’ site.

2016
Inmiddels is een deel van de nieuwe Orca website gelanceerd, te beginnen met het deel voor externen. Het ledenportaal voor het Bekken Bewaarblik, de blikkenlijst en de haplijst zijn nog vrijwel identiek aan de versie die in 2004 werd gebruikt.

De website werd jarenlang gesponsord gehost door de Faculteit Betawetenschappen van de Universiteit Utrecht.

Laatst bijgewerkt op 24/12/2016

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.