AkCie

Wij zijn de activiteitencommissie van Orca. Wij organiseren liftweekenden, Flukybal toernooien, Tipsy Tandemtochten en nog veel meer knotsgekke activiteiten. Afgelopen jaar hebben we afgesloten met een commissieweekend waar we de eerste plannen gesmeden hebben om van dit jaar weer een grandioos jaar met fantastische activiteiten te maken. Er staat  een grootse planning voor jullie klaar om jullie van de activiteiten te voorzien waarvoor je een keer niet in de boot hoeft te zitten. Een labiele commissie met stabiele activiteiten en knettergekke leden. Wij kijken er enorm naar uit om samen met jullie de gouden gezelligheid terug te brengen naar de activiteiten!

 

FOCUS

Wij zijn dé foto- en filmcommissie van Orca! FOCUS is een veelzijdige commissie die verantwoordelijk is voor al jouw favoriete foto’s en video’s van feestjes, wedstrijden en andere evenementen op en rondom Orca. Ook verzorgen we live-streams, maken we aftermovies en helpen we andere orcanen door het maken van promotiefilmpjes. Lijkt het jouw leuk om te fotograferen en/of te filmen en er meer over te leren in een gezellige commissie? Kom dan bij FOCUS!

 

MIXED

Met de Mixed commissie organiseren wij het jaarlijks terugkerende fenomeen, de Mixed. De Mixed in het kort: Zuipen op het vlot. Geweldige spellen. In een fantastisch thema. Naborrelen. En oh ja, ook hier en daar dames-heren gemixed roeien in de 8+ en de C4+. Editie ’21 was in het thema Heel Holland Mixed, o.d.z. wiens tompouce ga jij likken? Daarbij is er bij de Mixed ook altijd de befaamde strijk-rondmaakbokaal en de FLOAT bierestaffete te vinden. Kortom, een heerlijke dag gevuld met roeien, lekker eten, bier en fijne mensen en dat alles op ons eigen vlot 

 

EvCie

De Evcie staat voor ‘evenementencommissie’. Wij zorgen dat de roei gerelateerde activiteiten zoals de Bumping, het door ons georganiseerde Competitie Training Weekend en verscheidene sparren in goede banen verlopen! Wij zijn verantwoordelijk voor het aansturen, het starten en timen van de roeiers gedurende de wedstrijden. Tijdens de wedstrijden zijn wij te herkennen aan de rode jassen, stopwatches en onze commissiedrank: Jägermeister.  Per maand hebben we twee vergaderingen met aansluitend een gezellige borrel!

 

MatCie

De befaamde klusserscommissie van Orca, de ‘MatCie’. Huis van de altijd opvallende rode overalls, en bovenal de oorsprong van het begrip; materiaalbesef! Als de Materiaal Commissie van ORCA accommoderen wij het onderhoud van onze befaamde vloot. Van krakende voetenborden, tot gaten in de huid, deze commissie staat te allen tijde voorop om deze schades te repareren, en zijn zelden bang om de koelkast in het MatHok te openen, voor een ongegeneerd biertje als beloning. 

Met epoxy op de spoedlijn, een 10/13 in de achterzak en een semi passief-agressief toontje staan wij dit jaar wederom voor alle Orcanen en boten klaar!

– De MatCie 2021 – 2022 der A.U.S.R ORCA 

#materiaalbesef

 

Bootique

Als je tijdens een wedstrijd een Orca-ploeg over het water ziet vliegen in een mooi rood-grijs pakje of op de borrel een trotse Orcaan met een prachtige das, dan vraagt men zich af waar deze mooie Orcamerch vandaan komt. Dit komt natuurlijk van de Bootique, dé kleding commissie van Orca! Elke eerste dinsdag van de maand in het kleine commissie kamertje staan we klaar om jullie zoveel Orcasokken, scrunchies, dassen of anders te verkopen. Ook de mooie pakjes worden ontworpen en verkocht door de Bootique! Kom dus vooral langs op de dinsdag voor de nieuwe merch!

 

WebCie

De WebCie is verantwoordelijk voor iets wat veel Orcanen dagelijks gebruiken: Het Ledenportaal. Op dit moment bestaat de WebCie uit zeven leden: Samen bedenken we nieuwe functionaliteiten voor de website en programmeren we erop los. Zo hebben we afgelopen jaar het forum en de apps geïntroduceerd. Hoewel ons product erg digitaal is, komen we eens per twee weken in het echt samen, afwisselend een vergadering of brainstormsessie. Als jij geïnteresseerd ben in web development en in een gezellige commissie, mag je altijd een berichtje sturen naar [email protected]!

 

Blikredaxi

De Blikredaxi (altijd met – xi, nooit met – ctie) is verantwoordelijk voor het uitbrengen van het ledenblad “Blik op Roeien”. We bestaan uit een stel grammatica en spellingsnazi’s, gebrand om alle ins-en-outs, wandelgang geruchten en roddels van Orca te rapporteren in drie edities van het Blik. Daarnaast schrijven we o.a. voorbeschouwingen voor wedstrijden en interviewen interessante Orcanen op onze site (blikoproeien.nl). Dus wie weet zie jij je naam binnenkort verschijnen in een voorbeschouwing of houden we een interview met jou!

 

KookCie

De Kookcie is een leuke groep die een passie voor koken heeft! Twee keer per week zijn wij degenen die de hap maken voor de vereniging en welke elke borrel voor je klaar staat. Daarnaast organiseren wij elk jaar het legendarische kerstdiner en andere kleinere dineetjes. Ben je al een chefkok, of zou je graag je kookskills willen verbeteren, en hou je van een koken met een gezellige sfeer en vaak op borrels zijn? Dan is de Kookcie de commissie voor jou!

 

BarCie

Met bijna 50 leden is de barcie de grootste commissie van Orca. Elke week staat dit peloton aan barrers weer klaar op de vereniging om iedereen te voorzien van de felbegeerde biertjes. Ook het welbekende “twee bier” wordt vaak verkocht. Daarnaast zorgt deze commissie ook voor alle andere consumptie. Noem het maar op, van chocomel, tot een zakje chips of bonnetjes voor de hap of bootique; het wordt allemaal tevoorschijn gehaald. En elke keer als er weer iets besteld word komt de standaardvraag van de barrer: “heb jij ook je Orca-pas mee?”

 

DuCo

De Duurzaamheidscommissie (DuCo) is een kersverse commissie. Een studentenvereniging zonder duurzaamheidscommissie kan anno 2021  natuurlijk echt niet meer. En dus maar goed dat hier verandering in werd gebracht! Tijdens brainstormsessies over de invulling van de commissie vlogen er allerlei wilde ideeën over tafel: watervrije wc’s, een regenwaterbierborrel, een hap met insectenburgers, en bijenkasten op het dakterras. Hoewel de DuCo nog maar kort bestaat hebben we ons vol enthousiasme gestort op het vergroenen van de vereniging. Zo vonden vorig jaar voor het eerst de Duurzame Dagen plaats, inclusief Biodome bouwen, lezing over 3 duurzame thema’s en de rietadtborrel (kater gegarandeerd). En een groot doel wat nog op de planning staat: zonnepanelen op het dak van de Driewerf! Oh, en onze commissiekleding? Allemaal tweedehands gekocht!

 

CHR

De CHR, Commissie Hard Roeien, heeft als doel om het hard roeien op Orca te promoten. Dit gaat om het hard roeien op elk niveau, dus zowel competitie-, club- als wedstrijdroeien. We proberen dit te doen door verschillende activiteiten te organiseren, dit gaat van wedstrijd tot diner tot trainingskamp. Hierbij staat het plezier en enthousiasme voorop.  We organiseerden tijdens de Arcoperiode bijvoorbeeld het CHR Hard Roeien Diner en de CHRgohead. Later in het jaar zullen we nog de CHR Haaltdoorcolleges organiseren over bijvoorbeeld sportpsychologie en organiseren we het trainingskamp voor wedstrijd- en clubboten naar Brugge.

 

Laatst bijgewerkt op 15/11/2021

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.