VIN

Ons damesdispuut staat in het teken van gezelligheid, een breder netwerk en het ontwikkelen van persoonlijke kwaliteiten. Lidmaatschap bij V.I.N. brengt herinneringswaardige momenten in je leven: elke donderdag vullen wij de kantine met ambiance en elke eerste woensdag van de maand wordt er samen gegeten. Behalve deze legendarische periodieke bijeenkomsten, is er ook ruimte voor talentontwikkeling. Denk aan het organiseren van datediners, weekendjes-weg, vakanties en een heuse carrière-avond. Verder zijn we ook actief binnen Orca, zo organiseren wij ieder jaar de VINproef (wijnproeverij) op Orca en coachen we altijd een eerstejaars ploeg. We ondernemen daarnaast onderling ook veel samen zoals kopjes koffie drinken, studie sessies, festivals en borrelavonden met uitgebreide borrelplanken. Onze odz is dan ook ‘thee of terminaal’. Kortom met VIN haal je niet alleen meer uit je Orca lidmaatschap, maar je ontwikkelt jezelf ook, beleefd de leukste momenten en je creëert  hechte vriendschappen voor het leven!

 

DRAFT

Scherp, fris, Fabikaban, cool, flamboyant, gezellig, stijlvol, dorstig; allemaal aanduidingen die van toepassing zijn op de mannen van Heerendispuut DRAFT. De sfeer binnen het mooiste heerendispuut van Orca is ruim zeven jaar na de officiële oprichting nog net zo goed als in het prille begin.

DRAFT staat voor gezellige donderdagborrels en allerlei activiteiten binnen en buiten Orca. Bijzondere momenten zijn ons inmiddels legendarische introductieweekend voor nieuwe leden en onze Dies-week in mei, waar iedere dag een bijzondere activiteit wordt georganiseerd. Omdat Orca de mannen van DRAFT bij elkaar heeft gebracht, doen alle DRAFTers hun best om iets voor de vereniging terug te doen. De leden van DRAFT hebben een hechte onderlinge band en zijn daarnaast ook zeer actief op Orca. Alle leden coachen een ploeg of zitten in één of meerdere commissies en/of zijn betrokken bij het wedstrijdcircuit.

Wat onderscheidt de jongens van de heren? Precies: stijl. Naast de jasdas op de borrel houdt dit ook in dat de leden respectvol met elkaar en de rest van de vereniging omgaan. Nieuwe leden worden niet ontgroend, maar krijgen een warm welkom.

Benieuwd wat DRAFT jou te bieden heeft? Schroom dan niet en knoop vooral een gesprek aan!

 

FLOAT

Lieve eerstejaars!

Wij zijn FLOAT, het oudste dispuut van orca. Tevens zijn we ook het enige gemengde dispuut! FLOAT bestaat uit een grote groep enthousiaste orcanen, zowel oudere- als jongerejaars. Borrelen staat bij ons centraal. Op de eerste woensdag van de maand (EWM) doen we dit in de stad en op de derde donderdag van de maand (DDM) lekker op de knor. Daarnaast hebben we gedurende het jaar tal van activiteiten waaronder een zomer- en een winterweekend (zie de foto) waar we met het gehele dispuut heengaan, de FLOATvakantie, een jaarlijkse kroegentocht en organiseren we in januari de FLOAT cantus. Ook proberen we ieder jaar binnen orca actief te zijn binnen een aantal commissies. 

Ons dispuut is op te delen in de vrouwelijke sectie (FLO) en de mannelijke sectie (AT). Met deze verschillende secties worden ook zat activiteiten georganiseerd. We zijn op de knor te herkennen aan onze oranje-rode kleuren, dus als je ons een keer ziet lopen, maak dan vooral een praatje. Verder zullen we in januari en februari 3 interesseborrels hebben waar je het dispuut een stuk beter kan leren kennen. Hebben we een beetje je aandacht getrokken? Wees dan vooral bij de interesseborrels en wie weet word jij lid van onze nieuwe lichting.

Oranje-Rode groet,

FLOAT

Laatst bijgewerkt op 15/11/2021

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.