Hieronder staan een aantal vuistregels. Het klinkt allemaal wat streng, maar in de praktijk blijken het zeker geen overbodige maatregelen.

  • Erg belangrijk is het om zeer regelmatig de kas te storten op je bankrekening. In de kas is het geld niet altijd even veilig, en er is altijd het risico van geld kwijtraken. Het liefst zou je altijd een zo klein mogelijk bedrag in kas willen hebben. Streef ernaar nooit meer dan 500 euro in je kas te hebben (maar ook zeker nooit in een kassa bij de bar). Ga tussendoor naar de bank of bij evenementen op Orca kan je geld storten in de FC kluis met vermelding van naam, commissie/evenement, datum, hoeveelheid. Als er niets op staat is het voor de FC.
  • Denk bij het storten van de kas altijd aan het bewaren van het stortingsbewijs! Mocht er iets fout gaan (bijvoorbeeld storting naar een verkeerde rekening), dan kun je altijd bewijzen dat je het geld echt hebt gestort.
  • Hou de kas altijd in eigen beheer. Doe hem op slot als je even weg moet of beter nog: neem hem gewoon mee. Spreek met een commissielid af dat hij/zij jouw functie als aanspreekpunt op financieel gebied overneemt als jij er even niet bent. Vertrouw niet iedereen, in het verleden is vaak geld “verdwenen” op Orca.

Laatst bijgewerkt op 11/05/2016

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.