Tijdens de hele commissie tijd is de penningmeester verantwoordelijk voor de geldzaken. Dit lijkt een open deur maar hierbij zijn een aantal zaken belangrijk om in de gaten te houden. Allereerst moet een penningmeester de commissie bewust maken én op de hoogte houden van de financiële gang van zaken. Hiervoor is het belangrijk om iedere vergadering een punt financiën op de agenda te laten zetten.

Daarnaast is het belangrijk om er voor te zorgen dat alle inkomsten en uitgaven via de penningmeester lopen. Omdat alles geregistreerd moet worden is het belangrijk dat je declaratieformuliertjes maakt waarmee je commissieleden, als ze iets kopen voor de commissie op eigen kosten, dit kunnen declareren. Datum, bedrag, omschrijving en commissielid moeten zijn vermeld. Het bonnetje wordt eraan geniet. Maak duidelijk dat zonder bon, geen geld wordt gestort.

Iedere commissiepenningmeester krijgt een begeleider uit de Penningmeester BegeleidingsCommissie (PBC), de bestuurspenningmeester kan je vertellen wie jou begeleider is. De PBCbegeleider en de bestuurspenningmeester zijn er om je te helpen met je taken maar het initiatief hiervoor ligt bij jezelf. Alle mailtjes stuur je altijd aan beiden (driehoeks-mail) zodat iedereen steeds op de hoogte is van de gang van zaken en bovendien scheelt het veel communicatieproblemen.

Laatst bijgewerkt op 11/05/2016

Foutje gespot? Aanvullingen aan dit artikel? Jouw eigen kennis delen? Neem contact op met de redactie.